Mediakasvatusta <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Ensimmäiseksi tahdon varoittaa lukijoitani (varsinkin SK:ta). Olen suorittamassa opintokokonaisuutta Johdatus mediakasvatukseen ja tämä blogi on oppimispäiväkirjani. En siis voi välttyä korkealentoisilta ajatuksilta tai ylimielisiltä letkautuksilta. Niin tälläistä on oppimiseni: aina ensin hairahdan itseeni, ja vasta sitten ajattelen muita.

Ennenkaikkea pidän siitä tunteesta, että saan tietoa, jolla voin laajentaa ymmärrystäni. Suurta onnellisuuttahan tuottaa se, kun saa tuntea oivalluksia. Niitä tunteita, jotka hetkeksi kuvittelee olevan oikeasti vain ja ainoastaan sinun ikiomiasi. Todellisuus on kuitenkin se, että ajatukseni ovat varastettuja tai ainakin lainattuja. Joka tapauksessa ne ovat käytettyjä. Tämä ei tietenkään latista ahaa-elämyksiä, sillä minähän ne ajatukset jalostin siihen malliin, että tunnen tämän nostattavan onnistumisen tunteen.

Nämä ahaa-elämykset ovat syy siihen, miksi minä halusin tulla tälle viiden opintopisteen kesäyliopiston kurssille. Keskustellessani medioista minulla ei ole vielä tarpeeksi sanoja, joiden avulla voisin luoda näitä ahaa-elämyksiä muille. Haluan oppia, jotta voisin myös jakaa.

Tällä hetkellä olen mediassa ja media on minussa. Huima tunne. 

1611549.jpg

Luentomateriaalia